JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Sunday, March 04, 2007

sibukkah???

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

:;SAHABAT, MAAFKAN::

Berjumpa Dila di Main Audi semasa menghadiri seminar Ahlu sunnah Wal jamaah?

+” tikah, lama tak jumpa??
-: hm.. yer la, sibuk sikit.. banyak hal nak kena setle
+: so hari ni tak sibukla nie?
-: Alhamdulillah, ok jer, kalau tak tak dapat datang sini,
+: yang saya tahu, kalau tak sibuk, bukan atikah namanya

****
Menerima sms dari seorang kawan

+kawan: hm.. selamt malam.. .. huhu
-: err.. ye ker? Nape nangis nie? Ada sesaper kecewakan XX ker?
+: eh takderla, Cuma rasa sunyi jer..
-: hmm.. kalau gitu carila somebody yang boleh hilangkan sunyi tue.. tapi ingat, Allah sentiasa ada untuk kita rindui?
+: hm.. tu yang susah tue.. hmm betul la, Allah sentiasa ada.. Cuma XX je yang tak ingat DIA
-: hm.. tula, cinta DIA sentiasa ada untuk kita kejar.. jom, kita kejar sama2..
+: hm.. XX dah tak macam dulu skang, dah lama tak dengar tikah membebel kat XX? Solat dah selalu tinggal, tudung bukan perkara yang wajib bagi XX skang..
-: eh? Mana boleh gitu, yang wajib tetap wajib, DIA kan dah bagi macam2 free jer, udara, nafas, takkan kita nak curang ngn DIA?
+: hm.. tul, XX tak kuat, doakan XX yer?? Rindu nak dengar tikah membebel kat XX, rasa lemah sangat skang
-: kuatkan semangan XX, bukan senang nak mujahadah. Maybe kita dah lama tak jumpa, tap tikah selalu ungat kawan2.. kuatkan semangat k?
+: hm.. tq.doakan XX. Jadi kuat macam tikah? Hope eh jumpa bila2 masa yang tak busy..

Sibuk.. sibukkan aku?? Ya Allah, rasa beratnya tanggungjawab.. pada kawan2, pada ukhwah umpamanya, kesibukan ini selalu dijadikan alas an.. YA Allah, jangan kesibukan ini melalaikan aku dari tanggungjawab… Ya Allah, janganlah kesibukan ini membuatkan aku lupa pada sahabat2 dan kawan2 yang sentiasa mengharapkan bantuan..

Bersalahnya rasa, membiarkan ‘kesibukan’ membelit diri.. masuliyyah (tanggungjawab) akan selalu dan tetap jadi banyak daripada awqat (masa)..
Tanggungjawab= hari ini menanggung, mampukah esok, di depan DIA menjawab???

No comments: