JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, October 29, 2005

salam lebaran


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

dimulakan bicara dengan nama Allah
yang masih sudi menghadiahkan ramadhan tahun ini bagi kami...

di penghujung bulan mulia ini
QA masih bergelut dengan exam

ada 2 paper lagi
insya Allah akan pulang ke laman ayahbonda 31hb nanti

salam aidilfitri buat semua
ampun maaf salah dan silap
jemput datang ke rumah
terima kasih buat semua yang sudi mengirimkan kad raya
maaf kalau tak sempat nak balas.. maklumla berperang dengan exam.

buat semua..
selamat tinggal ramadhan..
moga dipanjangkan usia untuk berjumpa ramadhan akan datang..

ramadhan.. kami pasti merinduimu..

syawal.. bawalah bersama sifat kesyukuran dalam diri kami..


p/s: thanks pada pada yg 1st send d card for me..


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 1426
DENGAN INGATAN TULUS IKHLAS
MAAF ZAHIR BATIN

kad raya 1



Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang
ni dia kad raya special edition from abg zul n abg faizal.. \untuk warga comrade.. thank you very much...

Thursday, October 13, 2005

sahabat

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Sahabat
masih ada waktu untuk kau dan aku
Menghitung dosa-dosa lalu
Lantas membasuhnya kembali
menyinarMenghiasi taman-taman kasih
Masih ada waktu bagi kita
Mengikis coreng-coreng mazmumah
Dan mengutip kuntuman mahmudah
Menghiasi kamar hidup ini
Dan masih ada waktu bagi kita
untuk memupuk kasih dan sayang
Sekuntum cinta Ilahi
Seagung cinta yang murni
Moga ukhuwwah yang dicita ini
Kan terjadi bersama mesra sejati
Bersama memupuk kasih cinta Ilahi
Moga bahagia di negeri abadi

"Sekiranya kita telah bertemu dengan seorang insan yang amat mulia sebagai teman dalam
hidup kita, janganlah lepaskannya kerana kita tidak tahu bilakah pula kita akan bertemu dengan insan yang seumpamanya."

*dipetik dari frienster adik hussaini..

Wednesday, October 12, 2005

countdown- final exam

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

a week before final exam..

weekend lepas- mengikuti TRIP ke kg terisu, Cameron Highland.. pengalaman baru.. nanti QA akan posting cuter di sana.. antara yang menarik- tak dibenarkan naik ke rumah oleh sebuah keluarga kristian.. n QA akan post kan juga gambar2 menarik sekitar program..

salam ramadhan yang kian menghampiri pertengahannya.. masjid macam dah semakin kurang orang waktu tarawikh... istiqamah dalam perjuangan.. ALLAHUAKBAR..!

membesarlah dengan senyuman..


wajah2 yang ditinggalkan- mak, nisya n hakim..
Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

si atuk memimpin tangan si kecil menuju tanah perkuburan itu.. tempat persemadian insan tersayang bertemu Ilahi. dalam jalan yang agak goyah, dipaksa jua kekuatan meredah hangat mentari pagi sayyidul ayyam yang tenang. tiba di pusara, si kecil didudukkan di sebelahnya. sejenak, ada rindu menusuk kalbu. kerinduan seorang ayah pada anak yang pergi dahulu. anakku, moga kau aman di sana. seraya naskhah yasin dikeluarkan, terdengar suara kecil mulus

"mama, kenapa mama tidur lama sangat?? mama.. mama bangunlah.. hakim nak main dengan mama.. mama suapkanlah hakim makan.."

suara si kecil yang memecah kesepian pagi.. sambil tangannya menepuk2 tanah pusara yang kaku.tiada balasan. yang ada sedu sedan seorang ayah yang kerinduan.seorang atuk yang kesayuan. anak kecil itu tidak mengerti apa-apa.. dan deraian manik jernih mengalir jua di tubir mata.membasahi pipi seorang atuk yang kian dimamah usia..

hakim n nisya.. moga membesar dengan senyuman.. meskipun mama kalian tiada.. kami di sini masih ada untuk memberi secebis kasih sayang yang kalian dahagakan...

Wednesday, October 05, 2005

ramadhan kariim

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

hujung minggu lepas.. pulang ke laman ayahbonda.. ada kenduri menyambut hadirnya Ramadhan. Alhamdulilla, seronok berjumpa sanak saudara yang dah lama tak jumpa..

penhujung syaaban- appreciation night for all the committies of 3rd intervarsity arabic debating championship.. nice to remember.. berjumpa semula dengan kawan2 yang sama2 memeriahkan kejohanan dulu. n staf2 yang banyak membantu esp. dr RAhmah, kak shamila n bro lathif.. thanks to all..

salam ramadhan buat semua.. moga ramadhan tahun ini lebih baik dari sebelumnya.. malam tadi berkesempatan menunaikan tarawikh di masjid UIA.. sedari azan Isyak, berduyun2 manusia memenuhi masjid.. rasa tersentuh hati.. tak sedar titik jernih melangkaui tabir mata.. melihgat lautan manusia menghamba diri padaNYA dan mencari keberkatan Ramadhan yang mulia.. tempat solat muslimat penuh.. hingga ada yang perlu memanjat le level 4.. tempat solat muslimin juga hampir dipenuhi sampai ke saf belakang.. Ya Allah, kami datang menagih kasihMU..

moga terus istiqamah sampai ke penghujung ramadhan.. dan sama2 mencari lailatul Qadar...



Ya Allah.. moga ada ksihMu mengiringi tiap ujian ini.. akukah yang tidak kuat atu Engkau masih ingin menguji.. ?? ku mohon kasihMU mengiringi dalam tiap dugaan itu.. di kala hampir rebah diduga likuan kehidupan, KAU sambutlah aku dengan erti ketabahan agar aku tahu erti kesabarab n kesyukuran.. Ya Rabb izinkan aku bermukim di situ.. di lembah kasihMU..