JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Monday, August 30, 2004

salam merdeka...

salam merdeka.. jap gi ada meeting comrade...salam buat semua.. lama tak update.. busy sket.. semalam balik kg. selamat pengantin baru buat my cousin and wife.. moga diberkati selalu...
selamat merdeka.. selamat memerdekakan diri anda dari belenggu penjajahan... dari jajahan minda yang baanyak merosakkan hati.. selamat merdeka semua...

Wednesday, August 25, 2004

nak merdeka...

salam...
alhamdulillah dah abis mid term.. papun, ada result yg dah dapat.. kalau ikutkan memang tak puas hati tapi memikirkan usaha yg 'seciput' tu rasanya berbaloilah.. tula hadiah utk org yg malas.. skang tgah kumpul semangat balik nie... u can do better.. jangan malas2 lagi...
okla.. takder citer menarik... just take care

Monday, August 23, 2004

jalan berliku....

tiada kata terbaik untuk aku luahkan... jalan yang cukup berliku kau tempuh.. dan sesungguhnya kehidupan ini adalah "madrasah" yang cukup lengkap.. buka mata hati n mata fikir.. bertunjang sabar n iman... Ya Allah.. tak henti Kau menguji.. moga ada kesabaran yang Kau anugerahkan pada setiap dugaan itu.. dan semoga ada hikmah yang membawa kesatuan iman di hati kami... moga kami redha dengan apa yang berlaku....

buat rakan2 yang sentiasa menemani tika tawa berlagu, tangis bersendu.. hanya Allah mampu membalas budi kalian... doakan ketabahan ini berpaksi.. agar kami mengerti erti kehidupan.. agar kami temui.. agung cintaNYA..

wajah ceria.. erti sebuah kejayaan..

salam buat semua...

convest still berlangsung.. sempat la menjeguk stall n bazar di convest hill ngn kawan2.. pun sempat 'tangkap' 2 3 menda yang dihajati...

pagi tadi before ke kelas.. menyaksikan wajah2 gembira mereka yang convo ari nie.. termasuk my seniors... happy graduation day... seronok tengok senyuman masing2... ni yang tak sabar nak abis nie... akhirnya penat lelah berjuang berakhir.. tapi tak bermakna habis di situ kan?? belajar untuk seumur hidup... tak tau la napa rasa touching sangat tengok semua tue.. semalam terbit satu soalan bodoh.. heheeh.. leh tak tak nak belajar nak konvo jer terus??? hm... bunyi macam best jer tapi mana ada kejayaan tanpa kepahitan dan kesusahan..malah setiap jerit perit itulah yang menjadikan kejayaan lebih bermakna kan???

dan aku??/ masih ada kira2 hampir 3 tahun lagi untuk menempuh saat itu.. ( 2taun setengah belajar + tempoh menunggu ).. semoga sentiasa diberi kekuatan memikul perjuangan ini dengan cemerlang... Ya Allah,,, berilah hambaMu ini kekuatan n kesabaran..

papun, semoga segulung ijazah @ master @ phd yang diterima bukan sahaja sebagai satu bukti kejayaan n kebanggaan pada diri sendiri tapi dapat menyumbang sesuatu pada agama n negara.. Insya Allah...

pun satu persoalan yang perlu direnungkan... segulung ijazah itu pengiktirafan di sisi manusia... di sisi DIA? bagaimana " ijazah iman" kita???

Wednesday, August 18, 2004

test

mid term lg...
baru abis paper nahu tadi.. ntah apa2 jawab.. tula hadiah utk org yg suka tido jer... kelas fiqh sirah batal algi.. ustaz pergi daurah.. sampai 20hb nie.. nampaknya ada peluang nak istizhar annur betul2.. so takleh main2 lagi.. jgn buang masa..

banyak wajibat tak settle lagi.. bahs translation n cr, ready untuk mid term translation n fiqh sirah.. so jgn malas2.. Allahumma inni auzubiuka minal jubni wal bukhl, waauzubika mina ajl walkasl..

mak call dari rawang.. still kursus kat sana.. petang ni balik...

tahniah comrade-dapat award best community services.. moga aku n kawan2 yg baru masuk akan teruskan perjuangan ini...

minggu ni nak ke ulu yam.. satu lagi program under comrade.. nak mendidik org?? moga2 aku terdidik dulu...

adik2 makin menghampiri perjuangan... selamat berjuang adik2 ku.. andak n achik.. do all ur best...

juga buat somebody yg juga sedang bertungkus lumus dgn mid.term.. all d best.. i'm so sorry... if u can understand...

moga dipermudahkan urusan... jgn malas2.. hati.. TENANGLAH!

Monday, August 16, 2004

pulang ke taman ilmu dan budi...

selamat pulang ke taman ilmu dan budi.. moga sem yang berbaki ini lebih rajin...
bahang convest kian terasa di sini... persiapan terakhir rancak dilakukan... hmm sibuk ngn mid term.. lusa ada mid term nahu... all the best to myself...
ari ni bangun jer tido.. pening betul pala... pg kelas nahu pun rasa pusing2 jer... pastu kelas fiqh sirah batal.. annur tak abis "istizhar' lagi nie... belum ready nak tasmi'... insya Allah akan bersedia...

cuti yg sekejap.. rasa tak puas relaks kat umah... tapi seronok dapat jumpa siti aisyah sofea.. 'si humaira' yag baru berusia 16 hari hari nie.. moga jadi puteri islam yg me
mbawa cahaya dalam kehidupan semua orang...

Thursday, August 12, 2004

selamat bercuti...

masih bercuti... hm... kat cc nie.. nak updat puntak sempat.. even umah ni tak siap kemas lagi... kat umah pc buat hal.. so nak online pun kalau kuar bandar... seronok cuti.. musim durian ni makan durian jer puas2.. kat bandar tloh.. ( buat apa tue....) heheh... okla.. nanti update lagi... takde apa citer best,,
happy birthday my sweet friend.. fatimah 9.8.04.. dah 21 taun tu.. moga bertambah usia seiring bertambah kematangan melalui kehidupan...
salam..

Friday, August 06, 2004

salam perkenalan

assalamualaikum... perkenalan buat semua... 1st time masuk blog.. rumah baru dibina.. masih belum lengkap.... ari ni bermula cuti.. tak sabar nak balik umah jumpa siti aisya sofea... moga lahirmu membawa cahaya....

selamat bercuti buat kawan2 semua...