JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, January 17, 2006

comrade di akhbar




berita minggu
ahad 15 january 2006


imbasan 4

15 january 2006
interview pengambilan ahli baru comrade


pendaftaran peserta

khusyuk.. talimat dari Presiden COMRADE
confident jer jawab akak ni...
siapa interview siapa sebenarnya??

serius.. soalan apa la yang ditanya tu..??

imbasan 3

12 & 13 january 2006
gerai promosi COMRADE
ITD foyer, UIAM




13 january 2006
usrah mingguan COMRADE
IIUM mosque



14 january 2006
aidul adha mahabbah project
asrama silaturrahim al-qanaah-comrade uiam
(jamuan n barbeque)





imbasan 2

5 & 6 january 2006-
ziarah mahabbah ke Larkin, Johor
melawat abah abg zul yg sakit. SYAFAKALLAH





10 january 2006-hari raya aidil adha
kurban di my kampung
kg jambu rias, karak, pahang



10 & 11 january 2006

ziarah mahabbah aidul adha ke kg husin, sg siput, perak

penyerahan daging qurban dan naskhah al-quran kepada saudara baru (orang asli)

sebahagian ahli rombongan bersama adik2
penyerahan al-quran kepada saudara baru
pemeriksaan kesihatan kepada penduduk kampung

lain2 gambar?

http://dhiyauqalbii.fotopages.com

Monday, January 16, 2006

imbasan

::imbasan::

30 dis 2005
training of trainers- excos comrade 05/06
taman tasik titiwangsa





exco comrade sebelum menjalani training


31 dis- 1 jan 2006

hari keluarga asrama baitul ummah (ABU)

taman ostrich, PD

Ancasa beach Resort, PD

ala2 cowboy- kenangan di tmn ostrich, PD
fasilitator dari uia (gambar atas) gambar bawah: adik2 ABU bertemu 'abu'

senyum... sebelum berangkat pulang ke UIA.. :-)




Thursday, January 05, 2006

::teruk sangat ker..?::

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

berkejaran ke kelas.. sesekali berpapasan dengan kawan2..

I (kat hs cafe)
>>: ko sihat ke nie? nampak cam letih sangat? layu jer
QA: (senyum) :-) banyak kerje sket.. :-)

II (kat hs cafe)
>>: ko ok ker? aku tengok serabut jer 2 3 ari nie?
QA: (senyum) :-) yer ker? biasa jer?

III (kat hs cafe)
>>: tikah tak sihat?mcm ada masalah jer?
QA: mm (senyum) ok jer?

IV (kat masjid)
>>: sihat ker nie??
QA: (senyum) Alhamdulillah..

..........................

mm.. macam orang tak sihat ker aku? rasa2nya ok jer.. hati pun dah ok..?? kalau 2 3 ari lepas yerla tak ok sket.. mm sampai ari ni nampak tak ok ker..?

QA: mm hati.. ko ok ker?
qalbii: Alhamdulillah, semua ok.. tenang+redha

QA: badan.. ko sihat ker?
jismii: alhamdulillah, tdo cukup cuma makan tak cukup (sebab semalam lupa nak makan malam).. ish ish cne lupa nak makan nie??

QA: akal.. ko ok ker?
'aqlii.. : alhamdulillah, cuma masyghul banyak nak pikir.. tapi bila hati sihat, insya Allah leh buat kerja ngn baik..


ok ker aku??

ALHAMDULILLAH..

PS: HAPPY BIRTDAY JAH.. DAH TUA KO EK.. MOGA MURAH REZEKI, PANJANG UMUR,. TAMBAH IMAN, BANYAK AMAL N CEPAT +MUDAH JODOH YANG BAIK.. :-)


Wednesday, January 04, 2006

alhamdulillah.. redha

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

alhmdulillah, seglanya berakhir penuh keredhaan.. dan aku memang telah bersedia dari awal.. alhamdulillah.. bersyukur sangat.dan kulepaskan segalanya yang pernah kumiliki dengan redha..

thanks asma coz membisikkan kata2 semangat untuk aku positifkan kembali keadaan n pulihkan semangat.alhamdulillah, ada ketenangan kini. dan sungguh sesungguhnya, tiada keraguan lagi..

alhamdulillah, akan kuatur langkah ini kembali..


Monday, January 02, 2006

2005 YANG PULANG..2006 YANG DATANG..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Lilypie Baby Ticker

Selamat tahun baru buat semua. semoga 2005 yang berlalu menjadi medan muhasabah diri dalam mencari kekurangan merintis jalan bertemu cinta Ar-Rahman.. moga 2006 yang datang, kian kuat keazaman dan esungguhan menggapai cintaNYA

:Training of trainers excos COMRADE:

30 dis- bersama excos of comrade untuk program TOT di tmn tasik titiwangsa. group binding merantai ukhwah, menjelaskan misi n visi, memantapkan organisasi.

balik dlm kul 10 mlm- sakitnya mata banyak 'kereta rosak' n manusia2 berpasangan berduaan dlm gelap. apa nak jadi la dunia nie..

:TAHUN BARU DI PD:

31 dis -1 januari- QA di PD meraikan hari keluarga asrama baitul UMMAH..

Alhamdulillah, terisi hari dengan menjalin kasih sayang bersama adik2 anak yatim/kurang upaya.. memberi secebis kasih anugerah dariNYA..

buat adik2 semua, moga kalian melalui hari dengan keazaman menjadi insan berguna..

meriah hari keluaraga baitul Ummah. Alhamdulilla h adik2 kumpulan QA menang acara sukaneka. best juga Qa n rakan2 masuk acara tarik tali (1st time masuk acara ni n menang :-) )

then malam tahun baru.. bertafakur dari beranda hotel yang menghadap laut ditemani angin pantai... muhasabah diri sepanjang 2005.. mencari keyakinan yang hilang.. membina keazaman melangkah ke hadapan.. insya Allah, moga 2005 aku lebih tabah menghadapinya..

dariMU aku datang, keranaMU aku di sini dan kepadaMU aku akan kembali..

1 januari- nice to remember- naik jet sky dgn nas n puas berendam.. Alhamdulillah.. tiap ciptaanMU ada fungsinya.. dan laut membiru yang luas itu.. mendamaikan hati yang libang libu..