JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, March 14, 2006

semoga berbahagia..eibe n ridho

semoga berbahagia my bestfriend.. eibe rusma roslan n pasangannya- ahmad ridzauddin... moga bahagia hingga ke syurga..

nice to attend walimah eibe n husband.. dapat jumpa kawan2 n family eibe.. n paling best jumpa khairun nurshadiya, permata hati kak kin..
selamat pengantin baru jua buat seorang lagi sahabat, siti sarhana othman.. moga bahagia hingga ke syurga..

semoga berbahagia

shadiya n ummuha


kawan2 wostorian yang hadir.. pasni giliran saper pulak..??

selamat menenpuh alam baru.. semoga diberkatiNYA

friendship forever...


Thursday, March 09, 2006

kaca

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

Pertemuan berganti perpisahan
kasih sayang berganti kebencian
warna2 kehidupan menjadi kelam kematian
selimut duka yang disarungkan hanya menambah kedinginan
Berlalulah tawa ria.. yang tinggal cuma tangisan
Dan musuh2 yang berpanji kebencian…..
kini tertawa kegirangan

Adaptasi n translasi dar >>>.. ibnu zaidun (394h-463h)

MEMORY.. asean intervarsity arabic debating championship 2006

debaters uia pas welcoming hi tea..
diorang tanya.. 'baju sponsor ker? ;-) hehe.. bak kata dr rahmah.. mesti profesional selalu..

debaran waktu motion.. tajuk apa naik? lawan saper pas nie..?? takper.. yang penting.. senyum..


senyum dalam duka?? takper.. lain kali cuba lagi.. apapun, ALFUN MUBARAK!!

Monday, March 06, 2006

lenalah dalam zikrullah

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

lena yang panjang
telah lama hilang
yang ada bayang2 hitam
menjadi tetamu gelap malam

lalu istirahah yang di raja'
berlalu tanpa rasa
di balik senyum bulan
mutiara jernih menjadi teman

lalu ku adukan
hadirlah
ketenangan..

Wednesday, March 01, 2006

alhamdulillah

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

afwan.. dah lama menyepi coretan2 di blog nie.. Alhamdulillah, pertandingan debt B.ARAB ipt ASEAN dah tamat n alhamdulillah, natijahnya, QA n kawan2 memenangi tempat ke2 selepas tewaS di tangan univ. islam national sharif hidayatullah, indonesia pada perlawanan akhir. kalah dengan kiraan juri 3-4. pepun, satu pengalaman as this is d first time qa masuk debat n mewakili uia.

so skang fokus teralih pulak pada pelajaran, nak cover semula yang dah banyak tertinggal tu.. exam pun dah semakin hampir.. n rindu nak balik rumah..

pe2 pun, syukran jazilan pada semua.. pada team mates semua, all arabic debaters uia, mudarribiin, dan penyokong2 yang sudi datang.. dan buat semua yang mendoakan.. kejayaan ini milik bersama..

tak lupa buat guru2 wosto yang tak putus2 mendoakan n memberi kata2 semangat.. mak, abah n adik2 yang tak henti meniupkan semangat juang..
thanks to all.. syarrafallahu fiikum..