JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Saturday, October 10, 2009

Kenangan Indah di Aidilfitri

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله... السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Salam Aidilfitri.

Rasa bersyukur sangat dapat meraikan Aidilfitri hari ini dengan penuh kenikmatan.
me and my lovely Ika and Aisyah
1 Syawal

Selepas bermaafan sesama keluarga, kami menyiapkan juadah istimewa untuk kenduri kesyukuran merangkap Rumah Terbuka kami. Selepas Asar, kenduri kesyukuran bermula. Kenduri ini sempena keberangkatan adik saya yang ke -5 Izzati ke Jordan pada 3 Syawal kelak. Alhamdulillah, ramai sanak saudara dan rakan taulan berkumpul di rumah. Terasa ukhwah itu amat indah.Malamnya, sahabat sejati saya dari Mukmin datang- Fairuza, Fatimah dan Nawwar

2 Syawal

Duduk di rumah melayan tetamu yang tidak putus-putus berkunjung.

3 Syawal

Awal pagi lagi kami ke Kuantan. Izzati akan berlepas ke Jordan. Perjalanan Kuantan-KLIA-Doha-Amman akan bermula petang nanti. Petang itu, air mata kami sekeluarga tumpah di Lapangan Terbang Kuantan melepaskan dia memulakan kembara ilmunya sebagai siswi di University of Yarmouk, Irbid dalam bidang Ekonomi Islam. Selamat bermusafir menggali khazanah ilmu, moga kembali dengan ilmu sarat di dada buat agama dan nusa
Me, Izzati and si Bongsu Yani
Family picture with red nose ;-) tarikh salah set pulak..
5 puteri mak n abah.. look like i'm the youngest ? ;-)
4 Syawal

Di rumah. Melayan tetamu. Rakan-rakan sekolah berkunjung ke rumah

5 Syawal

Di rumah lagi. Masih ramai tetamu berkunjung. Sahabat saya Eibe datang bersama anak dan suami

6 Syawal

Selepas Asar- mengunjungi keluarga sahabat saya Fatimah di Temerloh. Diikuti ziarah Dr Sarah yang bertugas di Hospital Temerloh. Sahabat saya ini baru pulang dari Moscow dan baru memulakan housemanship di hospital tersebut. Tiada cuti raya buatnya maka saya dan adik membuat ‘lawatan mengejut’ ke hospital. Seterusnya kami ke rumah guru saya ketika sekolah rendah- Ustaz Osman.
beraya di hospital bersama Dr Sarah
7 syawal

Ziarah ‘istimewa’ sebelum menghadiri 2 majlis kenduri kahwin.

1) Kenalan di Felda Purun

2) Sahabat sekelas saya di SMA Al-Wosto Rafidah di Felda Triang 3. Tahniah kak long (Rafidah) dan suami
Dapat berjumpa ramai Wostorian. Dan kami menyambung ziarah ke rumah kawan-kawan yang berdekatan
antara wostorian yang dapat bertemu hari itu... Safawati dah 2 anak..

8 Syawal

Kenduri kahwin 2 sahabat sekelas saya- Hasnah dan Sidek.Mereka berdua 'mengejutkan' kami kerana tak ada angin, tiba-tiba kad undangan diterima.. Ketika rombongan pengantin sampai, kami beramai-ramai beratur menyambut.. rasa terharu tengok tangan Sidek memimpin tangan Hasnah.. Berseri-seri.. Ramai sekali wostorian batch kami berkumpul. Yang dah berumahtangga datang bersama suami/ anak-anak. Meriah sungguh. Cikgu Zaki turut hadir.


Antara wostorian yang hadir..

Kemudiannya kami berkonvoi menziarahi rakan-rakan yang berdekatan. Alhamdulillah seronok dapat berjumpa rakan-rakan zaman sekolah. Sebahagiannya tidak saya jumpa sejak 9 tahun lalu! Alhamdulillah. Amat manis pertemuan ini. Moga Ukhwah berpanjangan.

2 'beg susu' yang mengiringi konvoi kami.. kerana 2 dari ahli rombongan sudah mempunyai anak.. akan bertambah mungkin beg seperti ini dalam konvoi tahun depan dan tahun akan datang? :-)

2 comments:

Anonymous said...

Seronoknye...xsempat jmpa tikah kat umah k.long sbb kami blk awl hr tu,trs blk KL...knduri Hasnah pun xsempat pergi...InsyaAllah jmpa lain kali...miss all wostorian...bila nk jmpa semuanya...

Anonymous said...

tikah..insyaAllah tahun depan akan bertambah lg beg susu tu...doakan hasnah n sidek...