JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, October 03, 2006

ramadhan kareem..wallahuakram

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

dah lama umah ni tak diupdate.. i'm in awfully busy with the assignment and other tasks..

ramadahan muncul penuh keberkatan.. Alhamdulillah berkesempatan berbuka puasa di rumah pada hari pertama n ketujuh ramadhan adalah saat yang membahagiakan... bersama keluarga.. bising2 bersama adik2..

kawan2 yang ke Aring and Husin.. jeles tul ngan diorang.. tapi nak wat camner.. takde rzeki aku nak bersama diorang..nampaknya next ipta pun aku tak dpat join gak...

tahniah buat my cousin yang selamat melahirkan puteri 2 hari lepas.. tambah lagi sorang anak sedara.. wan pun nampaknya gembira menyambut cicit yang ke 16..

wan kian uzur.. itu yang aku nampak.. ramadhan tahun ini, hari pertama dan kedua sahaja dia mampu berpuasa.. kudrat yang kian dimamah usia.. dengan jasad yang hanya tinggal tulang.. wan tak mampu berpuasa.. sesekali bergurau senda dengan wan.. masih aku berdoa moga dia dipanjatkan usia melihat kebahagian n kejayaan kami adik beradik..

minggu lepas sewaktu mak telefon, aku dikhabarkan wan semakin uzur.. adakala dia menangis seperti budak kecik kerana sakit sendi dan lutut.. nak dihantar ke hospital dia sendiri yang tak mahu..

dan seperti biasa, bila balik rumah, tugas asasi aku adalah mengerat kuku wan.. kalau lama aku tak bailk dan tak jumpa dia, akan panjangla kuku kaki dan tangannya kerana tidak dipotong.. bukan tak ada orang yang offer diri nak tolong potong kukunya.. tapi dia sendiri yang tak percayakan orang lain.. katanya takut terluka jari2nya.. tapi kalau aku.. dia percaya katanya. kononnya aku berlembut dan berhalus so dia yakin jari2nya tak akan terluka...

kekadang bila aku melihat wan, aku dapat perhatikan.. dengan uban memutih yang semakin jarang di kepala, kulit kepala wan seperti kulit kpala baby baru lahir..lembut sangat..
begitu juga tiap kali kukucup pipi wan.. aromanya sama seperti aroma budak2 kecik yang baru lahir.. benarlah suratan putaran kehidupan.. dari bayi kita melalui usia.. mendaki hari-hari remaja dan dewasa lantas menjadi tua.. dan ketika tua, kita kembali menjadi seperti bayi yang kudratnya kian terbatas...

aku mencoret mengikut tarian jari menekan keyboard.. dan aku tak tahu kenapa di saat ini.. rindu aku pada wan membuak-buak...

wan-my grandma.. tahun ini usianya menjangkau 94 tahun

3 comments:

qodv7mpyk57nho said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

ucy4k70jt said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

Anonymous said...

warhammer gold warhammer money warhammer accounts tibia money tibia gold tibia item runescape accounts buy runescape accounts runescape money runescape gold runescape gp runescape power leveling runescape powerleveling cheap rs2 powerleveling runescape equipment buy rs equipment runescape runes cheap rs2 runes runescape logs cheap rs2 logs runescape items buy runescape items runescape quest point rs2 quest point cheap runescape questpoint runescape gold runescape items runescape power leveling runescape money runescape gold buy runescape gold buy runescape money runescape items runescape accounts runescape gp runescape accounts runescape money runescape power leveling runescape powerleveling tibia gold dofus kamas buy dofus kamas wow power leveling wow powerleveling runescape questpoint rs2 questpoint Warcraft PowerLeveling Warcraft Power Leveling World of Warcraft PowerLeveling World of Warcraft Power Leveling Hellgate money Hellgate gold buy runescape logs buy rs2 items cheap runescape items Hellgate London gold Guild Wars Gold buy Guild Wars Gold runescape items rs2 accounts cheap rs2 equipments lotro gold buy lotro gold buy runescape money buy runescape gold buy runescape runes lotro gold buy lotro gold runescape money runescape gold cheap rs2 powerleveling eve isk eve online isk buy runescape power leveling rs2 power leveling tibia gold tibia item runescape accounts Fiesta Silver Fiesta Gold Scions of Fate Gold Hellgate Palladium Hellgate London Palladium SOF Gold Age Of Conan Gold AOC Gold ArchLord gold tibia money tibia gold runescape accounts runescape gold cheap rs2 powerleveling buy ArchLord gold DDO Plat Dungeons and Dragons Online Plat