JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, May 04, 2005

salam... tugas2 menghambat waktu.. alhamdulillah semua berjalan lancar... masih tak ada kesempatan nak post cerita n kenangan di Boh.. Insya Allah.. moga berjaya mencuri waktu

: sambutan Maulidur Rasul n Perasmian asrama kasih sayang darul fitrah (AKSDF):

sabtu lepas.. dari pagi QA n kwn2 comrade lain di AKSDF.. petang ada pertandingan2 spt bercerita, azan, kuizagama n tilawah untuk kanak2 sekita sini sempena sambutan maulidur rasul, malam pulak ada forum.. tak puas kutip mutiara ilmu dari ahli panel yg cukup berwibawa.. antaranya saudara Ann Wan Seng... then perasmian AKSDF oleh YB ahli Parlimen Gombak.. alhamdulillah dana Rm 10 ribu diluluskan untuk AKSDF.. malam tu tido asrama ngn kwn2 lain.. sempat gak menguti ilmu dari bicara mami jamilah...

:Pameran Buku KL 05:

sepanjang 8 hari berlangsung, 3 kali aku berkunjung ke sana.. mula2 ngn adik2 tersayang.. masa ni tak beli apa2.. just survey harga2 buku.. terutama kita Syarah Ibn Aqil.. kali kedua ngn Nas.. ahad lepas balik dr AKSDF.. sempat tangkap 2 novel n kita Syarah Ibn Aqil yang memang nak dibeli.. bila balik, baru perasan kitab yg dibeli ada masalah cetakan.. satu halaman hilang... nak pergi semula cam malas pulak.. maklumla 3 hari cuti pun tak duduk diam.. nak pergi bukannya dekat gak.. tetiba malam tu abh call.. minta carikan cd english dictionary.. coz yg aku belikan dulu dah tak leh guna.. so nampaknya jodoh memang kuat nak pergi sekali lagi... maka buat kali ke 3 aku pergi juga masa last day tue.. 2.5.05.. ngn jah n kak yati.. berkesempatan untuk membeli buku2 utk dibawa semasa program AEC nanti... so sepanjang 3 kali kunjungan ke book fair kali nie.. aku telah membeli:

1. Syarah Ibn Aqil ( mulawwan, 2 jilid dlm 1 buku ) = rm35
2. Kau Yang Kusayang - kamariah kamaruddin rm15
3. lambaian Huda- mohd Nazmi Yaakob- Rm 10 ( half price- harga sebenar rm20)
4. Nak ke tak nak- Dr. Hm Tuah Iskandar
5. Jangan tidak tidak - dr Hm Tuah Iskandar ( 2 buku ni harga pakej rm15)
6. English oxford dictionary for advance learners 7th edition + Cd = rm 70 (harga asal rm80)


: intervarsity arabic Debating Championship..:
buat julung kalinya, IIUm akan host debat arab antara IPT nie.. aku ditaklif sebagai s.u program.. so banyakla surat menyurat perlu dibuat n diteruskan.. so.. moga semua berjalan lancar..

::selamat kembali... :
selamat akembali.. semoga kembali seperti mana engkau pergi dulu.. biarkan debu2 berterbangan.. selamat kembali.. kepulangan yg hakiki.. doaku dari jauh...







No comments: