JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, May 24, 2005

nice weekends

hujung minngu yang indah .. alhamdulillah

::hulu Yam:;

jumaat-petang... a trip to ulu yam.. alhamdulillah.. dah lama tak mandi sg.. rasa hilang semua masalah... sampai petang tu, tak ramai orang so mandila sepuas2nya tanpa ragu2...
cepat2 balik n solat kat masjid UIA.. pastu bergegsa ke lt adm untuk perasmian acara debat b.arab..

:: inter-department arabic debating championship;:

buat pertama kalinya, kelab munazharah n khitab al-arabi mengadakan pertandingan debat arab antara department 22-24 mei.. aku terlibat sbg urusetia.. 5 team bertanding, 2 wkil laws n 2 barb n satu wakil econs.. tahniah buat semua.. laws menjuarai pertndingan kali pertama ini.. mengalahkan econs masa final.. heheh.. bila mat2 arab ni sama2 berlawan.. ternganga jugakla mendengarnya.. sepanjang pertandingan, aku jadi penjaga masa.. sesekali terlalai coz ralit sangat dengar orang berhujah.. dalam hati ada azam.. insya Allah pasni aku nak join debat nie pulak.. azam.. azam...

:: a journey to n.9 / Melaka ::

ahad.. pagi2 kul 7.30 dah memulakan perjalanan.. tujuannya nak survey tempt untyuk program motivasi asrama kasih syg darul fitrah (AKSDF) november nanti..ahli rombongan menaiki 2 kereta ( 5 muslimin n 5 muslimat) termasuk pengetua n cikgu AKSDF..
apa yang paling best??? mestila sebab laut.. ikut jalan lama yang menyusur persisiran pantai.. subhanallah.. tak terkira gembira n damainya hati... seronok betul tengok laut sepanjang perjalanan terutama bila sampai ke Pd n on d way ke melaka..
tempat pertma yang disinggah-PDS santcuary centre kat pasir panjang, PD .. kemudian ke kem Warisan, masjid tanah , Melaka.. kbetulan lak kawasan ni adalah kem PLKN.. so bertemula pelatih2 yang dlm sesi 2.. best jugak makan makanan yg best n jumpa mak cik Rosnah n pak Cik Rahman yang peramah n n banyak afkar yang mantap2 menceritakan tentang pengalaman sepanjang mengendalikan pelatih2 PLKN... tak lupa pengalaman mengutip buah mempelam ;-) dan menunggu buah durian yang tak gugur... kawasan kem warisan ni terletak di tepi sg Linggi... so angin sepoi2 bahasa menyambut kedatangan kami sambil makan nasi di tepi sg... nice time.. alhamdulillah..

perjalanan diteruskan lepas mengambil maklumat2 yang perlu... kali ini ke pantai pengkalan balak, masjid tanah... compare ngn tg bidara dulu, tul la tempat ni lagi best. ada ahli rombongan yang ambil kesempatan mandi laut... lewat petang.. kami meninggalkan melaka..

singgah solat di ukm.. bertemu sahabat wostorian, ainul n achid.. lama tak jumpa..??? good luck for ur exam k..

then, singgah di kajang.. menikmati sate kajang hj samhuri.. sebelum pulang ke uia...

:: daerah kenangan:;

menyusuri daerah kenangan
ku cari andai masih ada sisa di sini
yang kutemui tiada erti lagi
ternyata semua telah pergi
yang ada cuma
secebis tenang kini
terima kasih Ilahi..
terima kasih Ilahi
terima kasih Ilahi..

ala kulli hal, syukur sangat2.. Ya Rabb.. bukakan pintu hatiku agar tunduk dengan cintaMU.. kerana aku tahu cintaMU amat banyak untukku...

1 comment:

Anonymous said...

warhammer gold warhammer money warhammer accounts tibia money tibia gold tibia item runescape accounts buy runescape accounts runescape money runescape gold runescape gp runescape power leveling runescape powerleveling cheap rs2 powerleveling runescape equipment buy rs equipment runescape runes cheap rs2 runes runescape logs cheap rs2 logs runescape items buy runescape items runescape quest point rs2 quest point cheap runescape questpoint runescape gold runescape items runescape power leveling runescape money runescape gold buy runescape gold buy runescape money runescape items runescape accounts runescape gp runescape accounts runescape money runescape power leveling runescape powerleveling tibia gold dofus kamas buy dofus kamas wow power leveling wow powerleveling runescape questpoint rs2 questpoint Warcraft PowerLeveling Warcraft Power Leveling World of Warcraft PowerLeveling World of Warcraft Power Leveling Hellgate money Hellgate gold buy runescape logs buy rs2 items cheap runescape items Hellgate London gold Guild Wars Gold buy Guild Wars Gold runescape items rs2 accounts cheap rs2 equipments lotro gold buy lotro gold buy runescape money buy runescape gold buy runescape runes lotro gold buy lotro gold runescape money runescape gold cheap rs2 powerleveling eve isk eve online isk buy runescape power leveling rs2 power leveling tibia gold tibia item runescape accounts Fiesta Silver Fiesta Gold Scions of Fate Gold Hellgate Palladium Hellgate London Palladium SOF Gold Age Of Conan Gold AOC Gold ArchLord gold tibia money tibia gold runescape accounts runescape gold cheap rs2 powerleveling buy ArchLord gold DDO Plat Dungeons and Dragons Online Plat