JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, November 25, 2004

roda kehidupan..

:ukhwah itu indah::
baru beberapa hari lepas.. citer pasal Mukmin.. kuat tul naluri ni ingat kat kawan2 semukmin.. malam berikutnya tetiba ada diorang datang ke rumah... esoknya sebahagian lagi,, dan hari berikutnya QA membalas kunjungan mereka.. petang tu pulak.. kawan2 mukmin yang brothers lak beraya ke rumah.. thanks to all yang sudi berkunjung ke rumah.. Fatimah, Nawar, Haida, Erry, Isma n Azwar..

::yang sedih yang gembira::

"putaran hidup ibarat roda, kekadang di atas di bawah ke atas semula , redha dan syukur atas kehendakNYA, itulah tanda kasih sayang kita.."

semalam cek result.. at the first sight memang rasa kecewa coz result menurun sket tapi bila difikir secara positif.. maybe ni 'warning' dariNya coz dah banyak main2 sebelum nie..sekali jatuh bukan jatuh selamanya..so nak kena naikkan semangat semula.. muhasabah balik 2 sem yang berlalu n fikir bagaimana nak perbaiki keadaan.. dari time management sampaila semangat n kekuatan dalaman.. so jangan putus asa Qa.. Allah beri setimpal ngan apa yang kita buat.. n He knows the best for us. Learn from mistakes ok..

pas rasa sedih semalam.. hari ni rasa gembira n bersyukur sangat.. Alhamdulillah.. Ya Razzaaq, Ya Rahim.. Ija'lni minassyakiriin.. tengah jemur kain.. pin pin encik Posmen datang.. menghulurkan sepucuk surat berlogo Bank Rakyat.. kepada cik Nur Atikah Jamaludin.. dah dapat agak dah n terus tersenyum lebar.. n macam yang diduga. Alhamdulillah dapat tawaran Biasiswa bank Rakyat.. Alhamdulillah temuduga ari tu berjaya.. so pas semalam yang dukacita n rasa down sikit, hari ni dah semangat balik.. dapat biasiswa bank rakyat maknanya tak yah fikir pasal pinjaman dah.. n tak yah pikir pasal nak bayar pinjaman bila dah abis grad n kerja nanti, Insya Allah.. hm,, rasa lega sangat.. Thank you Allah atas nikmatMu ini.. so kena lebih rajin.. n lebih usaha,, jangan nak jadi 'sleeping beauty 'lagi kat bilik tue.. jgn nak syahid jer... Allahumma inni au'zubika minal hammi wal hazan wa aúzubika minal ájli walkasl..

No comments: