JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 07, 2004

kusyukuri nikmatMu..

Assalamualaikum…
Sudah beberapa hari qa tak update blog.. banyak gak cerita menarik ingin dibicarakan

:.interview bank rakyat:.
Hari jumaat lepas.. patutnya my turn 3.40pm tapi lewat sampai 4.20.. alhamdulillah sessi berakhir ngan baik.. tapi takderla susah sangat.. just cakap2 n taaruf.. Cuma nak dapat tue, ikut rezekila coz banyak menda yg dia evaluate.. papun, kalau ada rezeki tue, Insya Allah dapat.. kalau tak dapat, mesti ada org lain yang lebih layak.. maklumla dr 5000 permohonan, dia nak 200 orang sahaja… Wallaua’lam..

:. AMC 04 .:
pas abis interview, berkejar ambil barang2 kat bilik… terus ke masjid utk program AMc- Asli motivational Course.. tapi nama dia sebenar panjang sket.. Inculcating the spirit of independence among Orang Asli.. dalam program nie qa jadi fasilitator.. satu group ngn Anding, k.Aisyah n abg. Razi.. (ramainya fasilitator??)

alhamdulillah, seronok n yang peling penting dapat belajar banyak perkara… susah gak nak minta perhatian adik2 nie.. satu masalah adalah bahasa.. kena turunkan laras bahasa serendah mungkin coz adik2 istimewa ni masih tak berapa fasih berbahasa melayu.. nak terangkan sesuatu pun,, kena terang satu2.. sebab tu kena sabar… lagi satu masalah tahap pemikiran mereka yang rendah.. so kena sabar n explain secara perlahan… kalau tak tak paham langsung..

masa le tour de UIA paling letih.. maklumla kena pusing satu kampus.. apapun, mus n kawan2 berjaya jugak habiskan semua check point… suruh diorang je berlari..akak fasi yang sorang ni tak larat nak kejar.. J

.., gembira ngn ukhwah yang terjalin nie… terima kasih warga comrade semua.. Comrade memang best..

seperkara yang perlu sangat disyukuri adalah… kesyukuran yang amat sangat coz lahir dalam keadaan sesempurna ini,, kalau compare dengan kehidupan adik2 nie.. jauh lebih baik kehidupan kita.. n banyaknya nikmat yang Allah beri pada QA.. tapi sedikit sungguh aku bersyukur…

.: motivasi n sahabat :.

Ni cerita ari isnin (semalam la tue).. pagi2 lagi.. malasnya la pergi kelas.. maybe sebab letih sangat kot pas abis program tue… tengah malas tu terpikir n tertanya diri sendiri.. napa la malas sangat nie.. sibuk2 motivasikan orang diri sendiri tak termotivasi.. malas jer rasanya… lemah jer semangat…sapa nak tolong motivasikan QA nie ?? pastu masuk kelas tilawah dalam keadaan semangat yang separuh tue..
Dalam kelas.. ustaz Tanya satu soalan dan n Qa dapat jawab soalan tue.. lalu terbitlah doa dr ustaz yang betul2 buat Qa terharu (sambil mengaminkannya banyak kali dalam hati..)) “ jayyid… mumtazah.. anti thalibah zakiyyah… just take care yourself.. read more in Arabic n mumarasah biha.. I can see that u have a bright future.. ”
Rasa semangat yang terbang tu dah termotivasi balik.. terima kasih YA Allah.. bantuanMu selalu tiba di saat aku benar2 memerlukan… Subh
anallah!

Pastu pergi kelas Nahu… tetiba terpandang seseorang yang familiar.. jeng jeng jeng.. betul ke dia nie??? Subh
anallah… dia pun terkejut… “puas ana call takde orang angkat.. terpaksa ikut mat ke kelas nak cari anti..” hm.. upa2nya dah puas sahabat yang sorang ni cari .. QA tertinggal handset kat bilik.. so nasib baik jumpa… dia pun lorat sangat kalau tak jumpa… sebenarnya next week (15.9) dia akan ke bumi anbiya’ .. Qa tumpang bangga coz dalam ramai2 tue.. dia terpilih ke sana n kiranya dalam bacth kami (masa sekolah) dia membawa cita2 kami semua ke sana.. Maattaufiiq sahabatku… dan dia minta maaf, minta restu n minta doakan dia, 0-0 katanya atas apa yang pernah berlaku antara kami.. (hehe.. rahsia tue..) papun, QA dah lama maafkan dia,, tukan cerita lama.. papun selamat berjuang di Ardul Kinanah…
Terima kasih kerana masih mengingati sahabatmu ini… takleh janji nak pergi hantar wida’ kat sana coz dengar2nya mlm 15 tu ada 2nd mid term…

Okla.. dah panjang dah tue… Thanks Allah for everything.. moga aku ha
mba yang bersyukur…

No comments: