JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Wednesday, September 16, 2009

berbuka di mana?....

بسم الله الرحمن الرحيم
الحمد لله... السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Semakin berkurang pulak post di bulan Ramadhan ni.. Masa yang ada lebih penting untuk dilakukan aktiviti lain selain berblog.. Sekadar coretan.. Tempat-tempat dan geng berbuka Ramadhan kali ini..

1) Rumah bersama keluarga.. Hampir tiap minggu (kecuali minggu lepas) saya pulang berpuasa di rumah bersama keluarga. Selain kerana keadaan kesihatan adik yang tak berapa baik, pulang untuk bersama adikku Izzati. 3rd Syawal dia dah nak terbang ke Urdun. So ambil kesempatan untuk menghabiskan masa bersama. Lepas ni, 2 tahun pulak baru jumpa. Dan sebab ketiganya- tahun depan belum tentu dapat merasa berpuasa dengan family. maklumla, cikgu to be macam saya mesti sedia berkhidmat di mana-mana..(ayat pasrah) hehe

Puasa pertama istimewa, salah seorang rakan baik masa di Wosto datang dari jauh, bersama anak dan suaminya.. dah lama sangat tak jumpa mak cik ni.. Anak dia si Amirul Fahri pun dah besar.. last sekali jumpa masa dia bujang dulu.. Kahwin dia pun saya tak pergi.. so macam menjejak kasih jugak la ;-)

2) Dengan Syariah- buka puasa di JJ ..dah lama tak bersama rakan-rakan COMRADE.. teringat zaman dulu-dulu, ngan mok ana, jaie, kak engku... kerap bebenor kami berbuka bersama,.. sekarang masing-masing dah berjauhan.. habiskan masa ngan Syariah pun okla.. terubat rindu..

3)Dengan Kak Yati,Hanum, Lin,Shaifura, Shariah, Teh.. Kat Deen's Kubur . Kawasan kubur tu dah terbakar so Deen's dah pindah tempat lain.. So kami berbuka kat situ.. selain Shariah n Teh tu, semua kawan2 satu batch/ satu course di Matrik dan kami sama2 buat setahun setengah di matrik.. so masuk sama2 ke Gombak, kami semua bertiga belas orang masa tu.. sangat happening sebab diberi bilik yang dekat-dekat.. Disebabkan hanya kami yang 1 batch dapat masuk main campus awal, kami jadi akrab dan banyak habiskan masa sama-sama. Yang lain-lain sekarang kebanyakannya dah jadi ustazah di merata tempat. Asma the youngest among us dah habis MA. Ameera ikut suami ke UAE.. Jah dah jadi lecturer UiTM dungun, Nabilah di Sarawak, Che Nah ngajar gak kat Cheras, Kak Siti jadi guru bahasa di UPM.. Suraya pun dah ngajar dan ada anak.. yang tinggal masih 'setia' kat UIA ni sayalah n yang lain2 tu.. Separuh dari kami dah kahwin, dah ada yang ada anak.. ada yang tengah menunggu kelahiran anak.. Saya jugak yang masih singel mingle ;-) kat sini dan masih belajar tak habis-habis.. (Insya Allah tak lama dah nak habis).. Rasa rindu kat kawan-kawan semua.. Moga-moga kalian sentiasa diberkati Allah...

4) Ngan kawan-kawan DPLI.. masa iftar PPU ari tu kat collesseum Kuliyyah of Engineering.. Kawan-kawan baru kebanyakannya.. kena luaskan horizon persahabatan,, no more uia jer.. no more COMRADE je.. ukhwah itu amat luas dan masih ramai orang yang belum kita kenal...

5) Ngan roomate kat bilik.. bila diorang ada kat bilik la...

6) Ngan cik Halimah my classmate DPLI yang tercinta.. selalu spend masa ngan dia tapi baru semalam dapat iftar sama-sama kat Selayang. Apa ntah nama restoran tu tapi bestnya diiringi persembahan nasyid satu group yang bawa lagu The Zikr.. memang best.. Thanks imah bagi hadiah raya..

7) Kat Masjid UIA 2 hari lepas.. bersama pelajar UIA yang belum/tak pulang beraya, terutama pelajar antarabangsa.. rasa macam pelajar antarabangsa pulak.. heheh

8)seorang diri di bilik.. rasanya ni yang paling banyak.. sendiri tapi tak sunyi (ayat pujuk diri) ;-)

9) hari ni? nak ke Putrajaya, iftar dengan Fairuza sahabat tersayang.. Fatimah, jom join sama.. cepat naik belon ke Putrajaya ;-)

Esok akan pulang untuk cuti hari raya.. Adik-adik dah bising, bila nak balik? buat kuih raya.. hehe.. tahun ni kuih rayaku banyak di komputer saja.. kuih kertas assigment yang bertimbun-timbun.. hehe

ok, sampai sini dulu.. Selamat mengimarahkan hari-hari terakhir Ramadhan.

p/s: Dr Sarah, selamat memulakan tugas!

No comments: