JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Tuesday, September 27, 2005

nice weekends

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

hujung minggu yang bermakna

sabtu- survey pelantok

qa n kawan2 seCOMRADE- kak fi, hardee, shukri, abg nasif ( mo'ana n shariah tak dapat ikut serta last minute) pergi ke Kg Sg Pelantok, sg siput, Perak untuk survey tempat program Islamic Practical Teaching for Aborigines (IPTA) 11-18 november nanti...

singgah sekejap di Kg Kenang untuk jumpa ustaz Halim (penggerak JAIP).. masa kat sana tetiba terdengar teriakan " kak atikah ker..??" rupa2nya adik2 kg kenang yg menyertai AMC bulan lepas.. terharu rasa diorang masih ingat lagi kat QA lalu amik kesempatan bersembang dengan mereka yang ketika itu sedang mandi sungai...

then perjalanan diteruskan ke kg sg pelantok.. yang paling penting jumpa tok penghulu untuk minta izin buat program n tanya apa yang patut.. kg sg pelantok cam kg lebir jugak.. luas tapi rumah dekat2 compare to lebir yang kedudukan rumahnya agak jauh... kampung ini didiami suku temiar.. n penganut islam n kristian 50-50.. so cabaran menanti kami di sini nanti...


ahad- ke asrama baitul ummah (dulunya asrama kasih sayang darul fitrah) untuk menjayakan rakaman alhidayah tv3 edisi hari raya bersama anak2 ABU.. hmm susah jugak rupanya shooting nie.. sian tengok adik2 berpeluh2 bila ada scene yang diambil berulang kali.. tak raya lagi tapi dah rasa cam beraya.. bakar lemang.. takbir.. dsb..

yang paling penting seronok menghulurkan secebis kasih sayang pada mereka.. qa dah lama tak ke sini.. sampai ada adik2 yang merungut 'akak dah lama tak datang'..

then minggu nie,.. bertungkus lumus untuk siapkan ass.. moga DIA permudahkan..

No comments: