JALALUDDIN & NUR ATIKAH

Daisypath Anniversary tickers

QURRATUN A'YUN I

Lilypie Second Birthday tickers

QURRATUN A'YUN II

Lilypie First Birthday tickers

Thursday, December 15, 2005

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang

sem baru bermula. Sedar atau tak, QA dah masuk tahun ke 3 di bumi UIA nie.. awal2 sem dikejutkan dengan taklifan demi taklifan..

8 dis- AGM COMRADE 2005/2006..ditaklifkan sebagai ass. Head com training n tarbiyah.. berat amanh yang dipikul.. namun kepercayaan ahli syura n sahabat2 comrade serta dorongan mak n abah memberi keyakinan untuk meneruskan kesinambungan perjuangan COMRADE

9 dis-n AGM Arabic debating Club 05/06.. sekali lagi, taklifan begitu berat menanti QA.. terkadang terfikir, mampukah diri ini melaksanakan amanah ini.. namun untuk kesekian kalinya, sokongan sahabat2 n keyakinan mereka memberi kekuatan. Dr Rahmah, Kak Sham dan sahabat2 lain memberi keyakinan pada diri. Insya Allah, dalam tiap langkah itu hanya memohon kekuatan n bantuan dariNya.. agaknya sebab tu la awal2 sem DIA mengilhamkan pada Qa untuk drop satu subjek-tanpa menjejaskan plan untuk habis study dalam tempoh 3 tahun setengah..

sebetulnya, semua ini adalah perjuangan.. COMRade membawa wadah menyebarkan islam ke seluruh ceruk dunia, hatta di pedalaman, di pinggir hutan yang manusianya masih berjiwa alam. Naadi munazharah memperjuangkan bahasa dustur agama. Memartabatkannya agar bukan sahaja digunakan, malah dijiwai dalam hati.sementelahan Qa pelajar lughah-ruginya andai dah takharruj nanti penguasaan bahasa ini tiada..


salam perjuangan buat exco COMRADE yang baru dilantik. Moga perjuangan ini sentiasa dalam rahmatNYA

salam perjuangan juga buat a’dhou majlis al-a’la linnaadi munazharah al-arabiah.. alaina bittaawun ila alkhair lirraf'i mustawa allughatu al arabiah.. insya Allah..

No comments: